Het Amsterdams BuurtFilmFestival is door het Oranje Fonds geselecteerd voor een Appeltje van Oranje 2023. U vergroot onze winkans door op ons te stemmen. Dat kan vanaf 31 mei tot en met 9 juni.

 

 

Doe mee en stem voor het ABFF via bovenstaande oranje knop. Stemmen kan tot en met 9 juni. Het Oranje Fonds vraagt u via een e-mail uw stem te bevestigen. Kijk na het stemmen in uw e-mail. De meeste stemmen gelden. Stuur daarom dit bericht door aan al uw familieleden, vrienden en kennissen. Zie daarvoor de knoppen onderaan deze pagina.

Drie Appeltjes
40 projecten zijn in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Het Oranje Fonds vergeeft dit jaar drie Appeltjes van Oranje. Het Amsterdams BuurtFilmFestival verbindt buurtbewoners met elkaar in Amsterdam. Maar om door te dringen naar de laatste tien nominatieplaatsen gelden de meeste stemmen. Uit de laatste tien kiest een jury uiteindelijk de drie winnaars.

Koningin Máxima
De prijzen worden in oktober uitgereikt door Koning in Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 25.000 euro.

Het Amsterdams BuurtFilmfestival (ABFF) brengt sociale, maatschappelijke en culturele verhalen van buurten tot leven. Online en op het witte doek. De activiteiten van het ABFF brengt vrijwilligers, stadgenoten uit verschillende stadsdelen bij elkaar. Zij delen hun verhalen, levenservaring en expertise om bij te dragen aan een veilige en leefbare samenleving in de stad.

Bruggenbouwers in de Buurt
Appeltjes van Oranje 2023 staat in het teken van Bruggenbouwers in de Buurt. Dat betekent dat de prijzen dit jaar gaan naar initiatieven voor en door buurtbewoners, die contact stimuleren tussen buren die elkaar niet vanzelfsprekend ontmoeten. Het Oranje Fonds heeft dit thema gekozen voor de uitreiking van 2023, omdat deze initiatieven onmisbaar zijn voor onze samenleving. Zij doen ertoe. En maatschappelijke ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat dit soort projecten nog belangrijker zijn geworden.

Zo staat verbondenheid tussen buurtgenoten onder druk door de individualisering en vergrijzing. Ook zijn buurten steeds diverser geworden, waardoor achtergronden, leeftijden en leefstijlen steeds meer uiteenlopen. Tegelijkertijd is er veel bezuinigd op ontmoetingsplekken en manieren om te bouwen aan onze samenleving. Terwijl verbondenheid tussen mensen cruciaal is voor het realiseren van een betrokken samenleving, waarin buurtbewoners omkijken naar elkaar en naar hun buurt. Sociale relaties in buurten zijn een vangnet voor iedereen die dat nodig heeft. En ze vormen een belangrijke basis voor de aanpak en preventie van problemen als eenzaamheid, armoede en tegenstellingen tussen mensen.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds vindt dat iedereen ertoe doet. Daarom zet het zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat. Met andere woorden een betrokken samenleving; waarin we zorgen voor elkaar, mensen gelijke kansen hebben en zich verbonden voelen met anderen in de buurt. Dat doet het fonds door sociaal initiatiefnemers te versterken en te
verbinden waar mogelijk. De steun van o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en diverse andere partners maakt dit mogelijk. Koning Willem-Alexander en Koningin
Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

 

Deel onze berichten met uw familie, vrienden en kennissen via uw Whatsapp, Facebook, E-mail etc. door te klikken op een van onderstaande knoppen.