ABFF festival

ABFF festival 2024

Filmische reis door de stad met het Amsterdams BuurtFilmFestival, ABFF
Zaterdag 10 februari 2024 is de 8e editie van het Amsterdamse BuurtFilmfestival. Het jaarlijkse filmfestival door en voor bewoners met (korte) films over Amsterdam. Kom, kijk en beluister Amsterdam, die lieve, mooie, heftige, avontuurlijke stad. Amsterdam, de diverse stad: iedere buurt is anders en tijdens dit filmfestival gaat het publiek op reis langs de buurten.

“Toen ik op m’n 24e naar Nederland kwam, ontmoette ik iemand in de trein, die mij vervolgens steeds de weg heeft gewezen in mijn leven. Als iemand die mij helemaal niet kent, dat voor mij wil doen, wil ik ook iets terugdoen. Of iets voordoen.“ Kibret Mekonnen, Initiatiefnemer en artistiek leider van het ABFF

Organisatie
Het Amsterdams BuurtFilmFestival wordt georganiseerd door de stichting Aimiro Mediahuis met behulp van vele vrijwilligers en sponsoren. Aimiro Mediahuis begon in 2015 met het eerste Amsterdams Buurtfilmfestival.

Amsterdams BuurtFilmFestival, ABFF
Amsterdamse buurtfilmers krijgen met ABFF een uniek podium en laat Amsterdammers zien en horen waar het hen om te doen is. De makers van de films zijn zowel liefhebbers als professionals; jong en oud. Tijdens het festival zien bezoekers films die gemaakt zijn door Amsterdammers die hun eigen buurt laten zien.

“Mijn ouders hebben een café … Ik zit daar voor de deur en denk het leven hier is net een film. Dus laat ik er een film van maken.“ Silroy Loman, “Het Jordaangevoel” (10 min.), ABFF-Lab deelnemer en winnaar van publieksprijs van ABFF 2021

Op het grote doek
De films worden vertoond op het grote doek in de theaterzaal van de Openbare Bibliotheek (Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam, inloop vanaf 12.00 uur, start van 13.00 tot 22.00 uur). De ingezonden films hebben verschillende thema’s en geven een goede indruk van alles wat Amsterdammers in de stad bezighoudt.

Herken jij je in de film(s) die over jouw buurt zijn gemaakt? Of neem je juist eens een kijkje in een andere buurt? Een buurt die grenst aan de jouwe, of een buurt die voor jou juist nog onbekend is?

Prijzen
Het festival sluit s ’avonds laat met entertainment en met de uitreiking van de prijzen voor de beste (non)-fictie film, voor dé Amsterdammer-in-beeld, de beste ABFF-Filmlab en voor de publieksprijs. Kaarten voor het festival zijn verkrijgbaar via de OBA. Klik straks hier voor uw kaarten.

Kaarten
Om de hele dag films te bekijken is een Passepartout verkrijgbaar voor € 10,-. Er zijn ook kaarten te koop voor een filmcocktail voor € 5,-. Klik hier voor het bestellen van kaarten.Programma Het programma is bekend. Vanaf 12:00 uur  inloop van het publiek mogelijk 12:15 - 12:45 uur: Mehmet Polak muzikaal optreden 12:50 - 13:00 uur: Officiële opening Moderator en gast van de dag Vanaf 13:00 uur de filmcocktails volgens onderstaand schema. In het programmaboekje nadere info (volgt).
 
Deel onze berichten met uw familie, vrienden en kennissen via uw Whatsapp, Facebook, E-mail etc. door te klikken op een van onderstaande knoppen.