ABFF lab

Het ABFF Lab

Het ABFF-LAB gaat over kennisuitwisseling tussen professionals, liefhebbers en beginnende filmmakers. Wij geven training in artistieke civiele journalistiek; redactiewerk, interviewtechniek, camerawerk en montage.

2024

ABFF-Lab is een vorm van experimentele media- beroepsontwikkeling voor buurtbewoners. Buurtbewoners die zich hebben gemeld of door ons zijn gescout, krijgen training in scenario, redactioneel, interviewtechnieken, camera- en geluidstechnieken en basismontage.  In 2023 hebben we filmlabs georganiseerd. We geven deze workshops voor Amsterdammers die interesse hebben om een buurtfilm te maken.

In het voorjaar 2024 organiseren we Filmlabs. Ben je de Amsterdammer die snel wil leren om zijn eigen film te maken? Of heb je de basiskennis om film te maken en heb je nog wat coaching nodig om je eigen korte film te maken?  Dan heten we je/u van harte welkom om in te schrijven voor een van de ABFF-FilmLab.

Vrijdag 10 mei 2024 beginnen we met een introductiedag van het ABFF-FilmLab, in ons pand aan de Zeeburgerdijk 265, 1095 AC Amsterdam (Het Blauwe Huis). De workshops van drie dagdelen vinden daarna plaats op een van de 2 locaties.

Workshop
De workshops bestaat uit een korte cursus van twee dagdelen binnen een week. Je leert het filmen met een professionele camera, krijg je training in scenario, redactioneel, interviewtechnieken, camera- en geluidstechnieken en basismontage. Ook stimuleren wij de conceptuitwerking van je eigen filmproject. Dat project doe je alleen of samen met anderen. Wat je maakt in dat project kan bijvoorbeeld een film of documentaire zijn. Je project kan je later laten zien op het Festival van februari 2025. Zo heb je als deelnemer aan de workshop voldoende tijd om je voor te bereiden en je filmproject af te ronden.

Kosten
De workshop (3 dagdelen) ABFF-FilmLab 2024 kost € 60,- per persoon.

Deelnemen
Hierbij ben jij uitgenodigd deel te nemen aan het ABFF-Filmlab 2024? Aanmelden en betalen via de knop onderaan (aanmeldformulier).

Opnamen

 

Montage

 

Deel onze berichten met uw familie, vrienden en kennissen via uw Whatsapp, Facebook, E-mail etc. door te klikken op een van onderstaande knoppen.