ABFF lab

Het ABFF Lab

Het ABFF-LAB gaat over kennisuitwisseling tussen professionals, liefhebbers en beginnende filmmakers. Wij geven training in artistieke civiele journalistiek; redactiewerk, interviewtechniek, camerawerk en montage.

2022

ABFF-Lab is een vorm van experimentele media- beroepsontwikkeling voor buurtbewoners. Buurtbewoners die zich hebben gemeld of door ons zijn gescout, krijgen training in scenario, redactioneel, interviewtechnieken, camera- en geluidstechnieken en basismontage.  In 2022 hebben we vijf filmlabs georganiseerd. We geven deze workshops voor Amsterdammers die interesse hebben om een buurtfilms te maken. Er waren in totaal 25 aanmeldingen. Van deze vijf workshops werden vier geselecteerde films op het ABFF-festival, 4 februari 2023 vertoond.

2023

In het voorjaar 2023 organiseren we zeven Filmlabs in zeven OBA-vestigingen, verdeeld over alle stadsdelen, in Amsterdam Oost, west, Noord, Zuid, Centrum, Zuidoost of in Amsterdam Nieuw West. Ben je de Amsterdammer die snel wil leren om zijn eigen film te maken? Of heb je de basiskennis om film te maken en heb je nog wat coaching nodig om je eigen korte film te maken?  Dan heten we je/u van harte welkom om in te schrijven voor een van de ABFF-FilmLab.

Vanaf 23 april 2023 beginnen wij met een introductiedag van het ABFF-FilmLab, in de OBA-Oosterdok. De workshops zelf vinden plaats in OBA-filialen van de 7 stadsdelen.

Workshop De workshops bestaat uit een korte cursus van twee dagdelen binnen een week. Je leert het filmen met een professionele camera, krijg je training in scenario, redactioneel, interviewtechnieken, camera- en geluidstechnieken en basismontage. Ook stimuleren wij de conceptuitwerking van je eigen filmproject. Dat project doe je alleen of samen met anderen. Wat je maakt in dat project kan bijvoorbeeld een film of documentaire zijn. Je project kan je later laten zien op het Festival van februari 2024. Zo heb je als deelnemer aan de workshop voldoende tijd om je voor te bereiden en je filmproject af te ronden.

Data en locaties

  • zondag 23 april 2023 vanaf 14:00 uur tot 18:00 uur een algemene introductiedag in de OBA-Oosterdok voor alle deelnemers die meedoen met de Workshops in 2023.
  • dinsdag 2 & zaterdag 6 mei – Amsterdam Centrum (OBA-Oosterdok)
  • dinsdag 9 & zaterdag 13 mei- Amsterdam Oost (OBA-Javaplein)
  • dinsdag 16 & zaterdag 20 mei – Amsterdam West (OBA De Hallen)
  • dinsdag 30 mei & zaterdag 3 juni – Amsterdam Noord (OBA-Molenwijk)
  • dinsdag 6 & zaterdag 10 juni- Amsterdam Zuid (OBA-Amstel CC)
  • disndag 13 & zaterdag 17 juni – Amsterdam Zuidoost (OBA-Bijlmerplein)
  • dinsdag 20 & zaterdag 24 juni – Amsterdam Nieuw- West (OBA-Slotermeer)

Kosten
De workshop (2 dagdelen) ABFF-FilmLab 2023 kost € 50,- per persoon. Leden van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en deelnemers met een Stadspas kunnen 50% korting krijgen.

Deelnemen
Hierbij ben jij uitgenodigd deel te nemen aan het ABFF-Filmlab 2023? Aanmelden en betalen via de knop onderaan (aanmeldformulier).

 

Deel onze berichten met uw familie, vrienden en kennissen via uw Whatsapp, Facebook, E-mail etc. door te klikken op een van onderstaande knoppen.