Ter ere van het vijfjarig bestaan van het Amsterdams Buurtfilmfestival (ABFF), komt de organisatie van het ABFF dit jaar met een bijzondere jubileum-editie. Amsterdamse filmakers van jong tot oud, met of zonder budget, hebben films gemaakt over hun buurt. Ze brengen de diversiteit van de stad in beeld en verbinden door hun film Amsterdammers met elkaar. Het ABFF vindt op zaterdag 12 december 2020 vanaf 13.30 uur plaats in de theaterzaal van OBA Oosterdok en is tevens te volgen via een livestream op het YouTube kanaal van de OBA.

Tijdens het filmfestival komen verhalen uit de buurten tot leven. Het zijn verhalen die maatschappelijke onderwerpen op een artistieke manier vertellen. Het weerspiegelt ook de diversiteit van de 180 nationaliteiten die Amsterdam herbergt. Er worden kortere en langere films (videoreportage, documentaire, speelfilm of experimentele film) vertoond in drie film-cocktails van 45 minuten, gevolgd door panelgesprekken die live online te volgen zal zijn en te zien in OBA Oosterdok. De filmmakers maken bovendien kans op één van de felbegeerde ABFF-prijzen, waarbij de jury en het publiek stemmen voor de winnende films.

Over ABFF

Het ABFF is meer dan een vertoningsdag. De vijfde editie van het ABFF broeit nu al in veel buurten van Amsterdam. Afgelopen maanden waren er in zes OBA-vestigingen en Online workshops onder de naam ABFF-FilmLab. Ook na het festival in december, gaan we diverse Amsterdamse buurten in. Op deze ABFF-MiniFestivals helpen films uit de ene buurt discussies uitdiepen in een andere buurt.

Kom kennismaken met deze Amsterdamse filmmakers en aanstormend talent. Ben je er (online) bij?

We nodigen journalisten uit om vooraf vragen te stellen en ideeën op te doen voor een (beeld) reportage of een achtergrondartikel. Voor u hebben we een Fact-Sheet en programmaoverzicht aangehecht.

Kibret Mekonnen
ABFF, Artistiek Directeur

Deel onze berichten met uw familie, vrienden en kennissen via uw Whatsapp, Facebook, E-mail etc. door te klikken op een van onderstaande knoppen.