Welkom:

Beste lezers, bekenden en nieuwelingen;

Hier dan onze eerste ABFF Nieuwsbrief 2021!

Het Amsterdams Buurtfilmfestival (ABFF) geeft een podium voor alle mensen die samen de stad Amsterdam vormen. Een podium voor amateurkunstenaars (die wij liefhebbers noemen), professionele filmmakers en voor nieuwe/beginnende filmmakers. Amsterdammers met wel 180 culturen, vele geloven; van jong tot oud(er): Wij zijn Amsterdam! Samen maken we door films het verhaal van de stad. Een kleurenpalet van hoogstaande kunst en amateurkunst. Dat is wat ons verbindt en wat ons één maakt.

Geschiedenis:

ABFF bestaat sinds september 2015, waar films worden vertoond die verhalen vertellen vanuit de haarvaten van onze mooie stad. Films over de Amsterdamse buurten anno nu; een stad vol diversiteit, uitdagingen en onontdekte schoonheid. ABFF is ons gezamenlijk ‘bord’ om onze diverse verhalen mee te delen.

Corona en terugblik:

Ondanks de problemen met betrekking tot de pandemie van het Coronavirus, hebben we op zaterdag 12 december 2020 in de grote theaterzaal van OBA Centraal, met succes: de 5e editie van het ABFF georganiseerd. Weliswaar vanwege de restricties met een klein aantal genodigden. Gelukkig was het festival via een livestream op het YouTube kanaal van de OBA, online te volgen voor de mensen thuis.

2021/22:

Met goede hoop richten we ons voor de 6e editie weer op een festival met groot publiek, opnieuw in de grote theaterzaal van OBA Oosterdok (Openbare Bibliotheek Amsterdam) Momenteel werken we hard om het ABFF-Lab, het ABFF-Festival en ABFF-Mini-festivals van 2021/22 te organiseren. We hopen dat je, net als wij, met plezier deelneemt aan onze activiteiten vanaf september 2021.

ABFF-Lab 2021
In het najaar van 2021 gaan we de wijken in om media workshops te geven voor Amsterdammers die interesse hebben om buurtfilms te maken. De workshops voor beginners vinden plaats in zeven OBA-vestigingen verdeeld over alle stadsdelen.

Daarnaast komt er ook een workshop voor gevorderden in de centrale openbare bibliotheek Amsterdam. Het doel van deze training van het ABFF is om deelnemers op een hoger niveau te brengen zodat zij zelfstandig of in groepsverband aan de slag kunnen gaan.

-Ben jij de Amsterdammer die snel wil leren om zijn eigen film te maken? Of heb je de basiskennis om filmpjes te maken en heb je nog wat coaching nodig om je eigen korte film te maken? Hoe je aan te melden: zie op onze website abff.nl bij ABFF Festival

ABFF-festival 2021:

Op zaterdag 11 december 2021 organiseren we samen met onze sponsoren de 6e editie van het ABFF in de OBA-Oosterdok (  – deadline aanleveren filmpjes op 30 september 2021, 24.00uur  Inschrijfmogelijkheid zie website abff.nl

Selectie:

Als je film wordt geselecteerd door de jury, heb je een bijzondere kans om:  – op zaterdag 11 december 2021 je verhaal voor groot publiek op een groot scherm, bij de Centrale OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) te presenteren en                                                                                                               – op te gaan voor de ABFF-prijzen 2021!

Data

   Dus zet de volgende data alvast in je agenda

  • 2 september tot en met 6 oktober 2021 – ABFF-lab
  • 30 september 2021, 24.00uur – Deadline film(pje)s) aanleveren
  • 11 december 2021 – ABFF-festival
  • Januari t/m mei 2022 – ABFF Mini-festivals

Tot snel!

Kibret Mekonnen, Artistiek leider ABFF

Deel onze berichten met uw familie, vrienden en kennissen via uw Whatsapp, Facebook, E-mail etc. door te klikken op een van onderstaande knoppen.