Amsterdams BuurtFilmFestival 2024

De 8e editie van het ABFF vindt plaats op 10 februari 2024 in de Centrale Bibliotheek Amsterdam, OBA-Oosterdok. Alle films hebben betrekking op de stad en haar verschillende buurten. Veel genres komen aan bod: documentaires, speelfilms, reportages en avonturenfilms. De films zijn zowel gemaakt door professionele filmmakers als door enthousiaste liefhebbers.

Tijdens het festival worden de films beoordeeld door een professionele vakjury. Er worden iconische prijzen uitgereikt in de categorieën: beste fictie, beste non-fictie, Amsterdammer in beeld; ook is er een Publieksprijs. De gezellige en interessante dag wordt opgeluisterd door getalenteerde muzikanten.

Volg ons op Facebook, YouTube, Instagram en www.abff.nl voor links naar het Festival met foto- en videoverslagen van voorgaande jaren.

En ook in 2024:

  • Zaterdag 20 januari ABFF Kick-off
    Tijdens deze aftrap voor het grote Amsterdamse Buurt Film Festival wordt een aantal trailers van de festivalfilms vertoond. Daarbij komen de betrokken filmmakers, juryleden en moderators van het ABFF-team bij elkaar. In aanwezigheid van diverse media, krant, t.v., de zg. socials, worden ervaringen uitgewisseld over het maakproces van de festivalfilms.
  • Voorjaar: ABFF-FilmLab
    Van maart tot juni 2024 organiseren wij in diverse stadsdelen workshops film maken; dit onder de noemer: ABFF-FilmLab. Er is dan voldoende tijd voor beginnende filmmakers om hun films te monteren voor het ABFF-Festival van februari 2025. Professionals van het ABFF kunnen daarbij hulp bieden. Iedereen, jonger en ouder, kan deelnemen aan een FilmLab.
  • Najaar: ABFF-On Tour
    Van november tot december 2024 worden in meerdere Amsterdams buurten ‘ABFF-On Tour’ georganiseerd: filmbijeenkomsten rondom een belangrijk thema uit die buurt. Dit kan zijn: een succes, een probleem, een activiteit van een groep mensen of van een individu.

Voor de pers:
Over de activiteiten en onze programmering van het ABFF 2024 nodigen we de pers uit om vooraf vragen te stellen en ideeën op te doen voor een (beeld) reportage of om een achtergrondartikel te maken. Wil je onze Fact-Sheet document ontvangen? Vraag dan naar ons per email: abffaanmelden@gmail.com.

Deel onze berichten met uw familie, vrienden en kennissen via uw Whatsapp, Facebook, E-mail etc. door te klikken op een van onderstaande knoppen.