Wie we zijn

Wie we zijn

De ORGANISATIE
Stichting Aimiro Mediahuis is opgericht op 5 september 2008. Aimiro Mediahuis gelooft dat de media en kunst wezenlijke vormen van communicatie zijn, die bijdragen aan maatschappelijke ontwikkeling op het gebied van emancipatie, participatie en sociale cohesie.

De activiteiten van de stichting zijn: het organiseren van trainingen, workshops, evenementen en voorlichtingsbijeenkomsten. En bestaat uit het promoten van films, video/foto en kunstuitingen. Aimiro is een Ethiopisch woord en dat betekent mindset.

Het BESTUUR

De stichting heeft momenteel vier bestuursleden: mevrouw Leo Wentink als voorzitter, de heer Henock Misgnaab als secretaris, mevrouw Rachel Abebe als penningmeester. Tenslotte is de heer Jan Dijk algemeen bestuurslid.

HET ABFF TEAM

ABFF is een project van Stichting Aimiro Mediahuis. De initiatiefnemer is filmmaker en mediatrainer, Kibret Mekonnen. Het team rond hem bestaat grotendeels uit vrijwilligers.

Activiteiten

Op 14 december 2019 werd het ABFF-festival georganiseerd in de theaterzalen van het OBA-Oosterdok. Er zijn zo’n 40 films vertoond. Vier films zijn bekroond. Drie door de Jury en een door het publiek.

Het ABFF-LAB gaat over kennisuitwisseling tussen professionals, liefhebbers en beginnende filmmakers. Wij geven training in artistieke civiele journalistiek; redactiewerk, interviewtechniek.

Na het festival in december gaan wij vanaf februari 2020 met de ABFF-themabijeenkomsten de buurt in. Een aantal geselecteerde films van het festival worden tijdens de bijeenkomsten getoond.

Onze partners