ABFF Lab

Het ABFF Lab

Het ABFF-LAB gaat over kennisuitwisseling tussen professionals, liefhebbers en beginnende filmmakers. Wij geven training in artistieke civiele journalistiek; redactiewerk, interviewtechniek, camerawerk en montage.

Het doel van deze activiteit van het ABFF is om deelnemers op een hoger niveau te brengen zodat zij zelfstandig of in groepsverband aan de slag kunnen gaan.

Hoe bedenk je een goed verhaal? Hoe kies je een invalshoek? Hoe kun je het beste iemand interviewen? Hoe leg je dit vast met camera? Dit zijn allemaal vragen die tijdens de workshop aan bod komen, zodat je film een goed lopend beeldverhaal wordt.

Aansluitend op de workshops begeleiden we geselecteerde deelnemers om een complete productie te realiseren. Jouw eigen gemaakte film wordt dan vertoond op het festival in de bioscoopzaal van de centrale OBA!

De introductieavond voor alle deelnemers was op vrijdag 11 oktober in de OBA- Oosterdokskade . Vervolgens werd ABFF-LAB gehouden in enkele bibliotheek-vestigingen van de OBA:  Molenwijk, Bijlmerplein, Javaplein en Slotermeer.

Overige activiteiten

Op 14 december 2019 wordt de vierde editie van het ABFF georganiseerd in de OBA aan de Oosterdokskade 143. Er worden in totaal circa 60 korte en lange films vertoond van ± 50 minuten.

Na het festival in december gaan wij vanaf februari 2020 met de ABFF-themabijeenkomsten de buurt in. Een aantal geselecteerde films van het festival worden tijdens de bijeenkomsten getoond.

Onze partners