Ben je een Buurtfilmmaker en heb je een film gemaakt die te maken heeft met Amsterdam, of met zijn buurten? Zend dan je film voor 30 oktober in voor het Amsterdams Buurtfilmfestival 2024. Deze unieke competitie geeft een filmpodium aan zowel amateurs als professionals. In 2024 is de 8e editie van het ABFF en voor het eerst een tweedaags festival. Deel je verhaal met ons.

Prijzen
Het ABFF vraagt filmmakers voor de competitie 2024 buurtfilms in de categorieën fictie en non-fictie. We accepteren documentaires, speelfilms, reportages en avonturenfilms van maximaal 30 minuten, jaargang 2022, maar liefst 2023!  Bovendien is er voor de geportretteerde Amsterdammer in de film een unieke prijs: Amsterdammer in beeld. Daarnaast dingen deelnemers aan het ABFF-FilmLap mee met hun gemaakte film in de categorie Beste ABFF-FilmLab.

De 8e editie is op zaterdag 10 februari 2024 in de OBA-Oosterdok (centrale), Oosterdokskade 143, 1011 DL te Amsterdam. Alle films hebben met Amsterdam of met zijn buurten te maken. Wij hebben vakkundige juryleden paraat staan om dan je film te beoordelen.

Oproep
Doe mee met de Videocompetitie in februari 2024 in jouw favoriete categorie en maak kans op een van de prijzen. Heeft je film met Amsterdam te maken of met de buurten van Amsterdam? En wil je graag je werk presenteren aan een groter publiek? Dan nodigen we je uit om je film te vertonen aan het grote publiek. We accepteren documentaires, speelfilms, reportages en avonturenfilms van maximaal 30 minuten, jaargang 2022, maar liefst 2023!  Stuur je film uiterlijk op 30 oktober 2023 in.

 

Klik op de knop hierboven over hoe je film instuurt en onder welke voorwaarden. Dat betekent o.a. dat het jouw film is, maar dat je ons het recht geeft om de film te vertonen op het Filmfestival zelf, het recht deze te uploaden en te delen via onze sociale mediakanalen en dat wij je film (geheel of deels) mogen gebruiken voor promotiedoeleinden van het ABFF. Selectie Word je film door ons geselecteerd voor vertoning op het ABFF-Festival dan kun jij op de 8e editie van het ABFF je verhaal aan het grote publiek te presenteren. Je dingt mee naar een van de ABFF-prijzen van 2024: een mooie ABFF-trofee met een geldbedrag.

 
Zet de volgende data alvast in je agenda
  • 20 januari 2024: ABFF-Kickoff, een bijeenkomst met alle deelnemende filmmakers voorafgaande het eigenlijke filmfestival.
  • 10 en 11 februari 2024: ABFF-Festival de 8e editie in OBA-Oosterdok (centrale), Oosterdokskade 143, 1011 DL te Amsterdam.

 

 

Deel onze berichten met uw familie, vrienden en kennissen via uw Whatsapp, Facebook, E-mail etc. door te klikken op een van onderstaande knoppen.