Nieuwsbrief: december 2022 ABFF

Beste allen, bekenden en nu nog wat minder bekenden van het Amsterdams Buurt Filmfestival, ABFF! Alvast de beste wensen voor de feestdagen!

We zijn druk aan het werk voor de 7e editie van dit mooie festival.En we hebben nog steeds plek voor vrijwilligers! Maar ook zoeken we nognaar potentiële sponsoren en samenwerkingspartners die ons initiatief willen
versterken. Ik, Kibret Mekonnen, de artistiek directeur van het AmsterdamsBuurtfilmfestival, ben dankbaar voor ons prachtige team van vrijwilligers, bestuursleden, professionals, sponsoren en trouwe samenwerkings- organisaties die ons helpen. 

Korte verslag 2022

ABFF-OnTour
Onder de vlag van ABFF-OnTour hebben we dit jaar vier themabijeenkomsten in Amsterdam Noord, Oost, West en Zuidoost georganiseerd. De thema’s zijn respectievelijk: vernieuwing, armoede, de invloed van kunst en verbinding. Tijdens alle vier bijeenkomsten was er een discussie tussen de filmmakers, bewoners en mensen uit het sociale werkveld.         
   

  ABFF-FilmLabs

 Vanaf september 2022 mogen we vier leerzame filmtrainingen, genaamd
ABFF-Filmlab geven aan diverse Amsterdammers met interesse in het maken van buurtfilms. Inwoners uit verschillende delen van Amsterdam hebben zich ingeschreven omdat zij hun verhaal in beeld willen leren brengen. Voor deze workshops hebben Inwoners uit heel Amsterdam en van verschillende leeftijden, afkomst en ervaring zich aangemeld. De deelnemers waren gemotiveerd en hebben hard gewerkt om alles uit de workshop te halen.

Van deze workshops verwachten we minstens vijf geschikte films op de 7e
editie van het festival te vertonen. Omdat één van onze 5 prijzen naar de beste van ABFF-Filmlab gaat, is de concurrentie onder de deelnemers hoog met een grote motivatie. We zijn daarom erg benieuwd wie de aanstaande
winnaar van het ABFF-Filmlab gaat worden.


Ingezonden films:
Dit jaar hebben we weer vele mooie Amsterdamse films binnengehaald. Korte en lange; documentaire, speelfilms en experimentele films. 30 november was de laatst dag om films in te zenden. Na een selectie maken we bekend welke films te zien zijn tijdens de 7e editie Van het ABFF op 4 februari 2023 in de Centrale Bibliotheek Amsterdam, OBA-Oosterdok.

ABFF TV:
Weer een mooi en nuttig deel van de kernactiviteiten van het ABFF. Vanaf september dit jaar maken we ABFF-TV vanuit onze studio dat wordt uitgezonden op Salto 1. www.salto.nl. De uitzendingen zijn op dinsdagmorgen, vrijdagmiddag en zondag vroeg in de avond. Daarnaast is er elke week een uitzending op het YouTubekanaal van het ABFF www.youtube.com/abffnl. Dit programma houdt een gesprek in met Amsterdamse filmmakers die ooit een film bij het ABFF hebben gepresenteerd. Ik nodig jou uit je op het YouTube kanaal van het ABFF te abonneren en het te liken en delen binnen jouw netwerk ketel.  

   

ABFF-Festival 2023:
Op zaterdag 4 februari 2023 is de 7e editie van het ABFF-festival weer in de OBA Oosterdok! Vanaf deze editie organiseren we het ABFF-festival in februari omdat we het een geschikte festivalmaand vinden. Zet het aub in je agenda vast.

Op zaterdag 21 januari 2023 organiseren we van 14.00 tot 17.00 uur een ABFF kick-off met vertoningen van een aantal filmtrailers. Het doel van deze bijeenkomst is om de filmmakers, juryleden en ABFF-medewerkers bij elkaar te brengen zodat ze elkaar beter leren kennen en zich kunnen voorbereiden op het festival op 7 februari. Locatie: Meevaart aan de Balistraat 48A.

Verder in het voorjaar 2023:
Na afloop van de 7e editie van het ABFF-Festival gaan we gelijk beginnen met ABFF-Filmlab 2023. Hiermee hopen we deelnemers wat meer ruimte te geven om hun film te realiseren. We geven zeven filmworkshops binnen zeven stadsdelen voor iedereen die willen leren filmen. Hierbij willen wij alvast iedereen van harte welkom heten deel te nemen aan het ABFF-Filmlab 2023. Aanmelden kan via abffaanmelden@gmail.com.  

ABFF is voor en door alle Amsterdammers, verbonden door diversiteit, is ons statement.

Kom langs en ontmoet andere filmmakers en buurtbewoners en praat met elkaar over je stad, je buurt en je ideeën. 

Info: www.abff.nl, verder kun je onze sociale mediakanalen bezoeken onder de naam: ABFFNL.

Hartelijke Groet,      

Kibret Mekonnen, Artistiek Directeur

Deel onze berichten met uw familie, vrienden en kennissen via uw Whatsapp, Facebook, E-mail etc. door te klikken op een van onderstaande knoppen.