De 7e editie van het Amsterdams BuurtFilmFestival in de OBA was goed bezocht. Bezoekers zagen allemaal films van Amsterdammers voor Amsterdammers. Aan het einde van de dag zijn door de vakjury de beste films bekend gemaakt.

Opening
Wethouder Touria Meliani (portefeuilles Kunst en Cultuur, Evenementen en Inclusie en Anti-discriminatiebeleid) opende het filmfestival. Zij gaf de complimenten aan Kibret Mekkonen en het ABFF-team voor het geweldige en unieke initiatief, om Amsterdammers samen te brengen en met elkaar te genieten van hun creativiteit.

Films en makers
De moderatoren Jaika Koot en Chris Keulemans interviewden telkens na de vertoning van de zogenaamde filmcocktails (een blok met diverse filmgenres door elkaar) de makers. Ook het publiek kon vragen stellen.

Na 5 filmblokken ging de aanwezige jury in beraad. Ondertussen werden de aanwezigen verrast met een muzikaal optreden. Daarna kwam de jury terug met hun keuze. Jan-Bert Vroege, bestuurder van Stadsdeel Oost reikte de prijzen uit.

Prijzen
De prijzen werden uitgereikt in de volgende categorieën:
Amsterdammer in beeld: Dudu’s Succes, Dudu (Salih Turker)
Beste fictie: Molenwijk Original, Tunc Topcuoglu
Beste non-fictie: Vete(R)aan, Sassie Smit
Beste ABFF Filmlab: De bekende onbekende van het Marie Heinekenplein, Nanette Kornman

Publieksprijs
Iedereen, bezoekers van het Festival en kijkers online, kon tot en met zondagnacht 19 februari 23:59 uur stemmen op zijn/haar favoriete film(s). Voor het stemmen voor de Publieksprijs was een speciaal online stemformulier ontworpen. Daar zijn ook alle films terug te kijken.  Bekijk hier de uitslag van de Publieksprijs 2023.

De Winnaars

  • Dudu's Succes
  • VeteRaan
  • Molenwijk Original
  • De bekende onbekende van het Marie Heinekenplein
 

De Opening

De Prijsuitreiking

Deel onze berichten met uw familie, vrienden en kennissen via uw Whatsapp, Facebook, E-mail etc. door te klikken op een van onderstaande knoppen.