De 8e editie van het Amsterdams Buurtfilmfestival , ABFF, is in 2024 een tweedaags festival. ABFF is een filmpodium voor zowel amateurs als professionals. Wij roepen buurtfilmmakers op hun film in te sturen voor het festival 2024

De 8e editie is op 10 en zondag 11 februari 2024 en vindtplaats in de OBA-Oosterdok (centrale), Oosterdokskade 143, 1011 DL te Amsterdam. Alle films hebben met Amsterdam of met zijn buurten te maken.

Oproep
Heeft je film inderdaad met Amsterdam te maken of met de buurten van Amsterdam? En wil je graag je werk presenteren aan een groter publiek? Dan nodigen wij je uit om je film te vertonen aan het grote publiek. We accepteren documentaires, speelfilms, reportages en avonturenfilms van maximaal 30 minuten, jaargang 2022, maar liefst 2023!  Stuur je filmpje in uiterlijk op 30 september 2023. Dat kan op twee manieren:

 1. Online inleveren: via WeTransfer, Plus Transfer, of andere methoden. Stuur je film en onderstaande gegevens naar: abffaanmelden@gmail.com
 2. Offline afgeven na gemaakte afspraak via e-mail: abffaanmelden@gmail.com. Dat kan een externe harddisk of in een USB-stick zijn. Afgeven kan bij het kantoor van ABFF/ Aimiro Mediahuis: Zeeburgerdijk 265, 1095 AC Amsterdam.

Stuur naast je film ook maximaal drie foto’s mee. Meld bij het versturen van de bestanden ook:

 1. Je naam
 2. Je rol (bijvoorbeeld, maker, regisseur, acteur, producent),
 3. Je e-mailadres
 4. Je telefoonnummer
 5. Ook vermeld je de titel/naam van je film,
 6. Het filmgenre (documentaire, korte speelfilm etc.)
 7. De duur van je film in minuten en seconden en
 8. een korte beschrijving van je film.

Deadline: aanleveren filmpje samen met de benodigde gegevens en bijlagen is 30 september 2023.

Als je meedoet met je film , dan doe je dat onder deze voorwaarden. Dat betekent dat het jouw film is, maar dat je ons het recht geeft om je film te vertonen(of niet) op het Filmfestival zelf en het recht deze te delen via onze sociale mediakanalen en dat wij je film (geheel of deels) mogen gebruiken voor promotiedoeleinden van het ABFF.

Selectie
Word je film door ons geselecteerd voor vertoning op het ABFF-Festival dan kun jij op de 8e editie van het ABFF je verhaal aan het grote publiek te presenteren. Je dingt mee naar een van de ABFF-prijzen van 2024: een mooie ABFF-trofee met een geldbedrag.

Zet de volgende data alvast in je agenda

 • 20 januari 2024: ABFF-Kickoff, een bijeenkomst met alle deelnemende filmmakers voorafgaande het eigenlijke filmfestival.
 • 10 en 11 februari 2024: ABFF-Festival de 8e editie in OBA-Oosterdok (centrale), Oosterdokskade 143, 1011 DL te Amsterdam.

 

Deel ons bericht