Heb je ’n leuk kort filmpje gemaakt over Amsterdam van maximaal 3 minuten? En wil je dat korte filmpje presenteren aan een groter publiek en meedingen naar een van de prijzen van de 8e editie van het Amsterdams Buurtfilmfestival, ABF? Stuur je korte film dan in!

De 8e editie van het Amsterdams Buurtfilmfestival, ABFF, is 10 en zondag 11 februari 2024. Het ABFF is een filmpodium waaraan zowel amateurs als professionals meedoen. voor heet eerst een tweedaags festival met een nieuwe rubriek voor echt korte filmpjes in de trant van TikTok: ‘A’damTok.

Het Amsterdams Buurtfilmfestival,Op zaterdag  2024 organiseren we Het festival opent voor het eerst een rubriek voor echt korte filmpjes in de trant van TikTok: ‘A’damTok.

Oproep
Heb je ’n leuk kort filmpje gemaakt over Amsterdam? En wil je dat korte filmpje (maximaal 3 minuten) presenteren aan een groter publiek? Dan nodigen wij je uit om je filmpje te delen met je stadgenoten op het grote doek. Stuur je filmpje in uiterlijk op 30 september 2023. Dat kan op twee manieren:

 1. Online inleveren: via WeTransfer, Plus Transfer, of andere methoden. Stuur je film en onderstaande gegevens naar: abffaanmelden@gmail.com
 2. Offline afgeven na gemaakte afspraak via e-mail: abffaanmelden@gmail.com. Dat kan een externe harddisk of in een USB-stick zijn. Afgeven kan bij het kantoor van ABFF/ Aimiro Mediahuis: Zeeburgerdijk 265, 1095 AC Amsterdam.

Stuur naast je film van maximaal 3 minuten ook maximaal drie foto’s mee. Meld bij het versturen van de bestanden dat je film is voor de rubriek: A’damTok. Schrijf daarbij ook:

  1. Je naam
  2. Je rol (bijvoorbeeld, maker, regisseur, acteur, producent),
  3. Je e-mailadres
  4. Je telefoonnummer.
  5. Ook vermeld je de titel/naam van je korte film,
  6. Het filmgenre (documentaire, korte speelfilm etc.),
  7. De duur van je film in minuten en seconden en
  8. een korte beschrijving van je korte film.

Deadline aanleveren film (maximaal 3 minuten) samen met de benodigde gegevens en bijlagen is 30 september 2023.

Als je meedoet met je korte film, dan doe je dat onder deze voorwaarden. Dat betekent dat het jouw film is, maar dat je ons het recht geeft om de film te vertonen op het Filmfestival zelf en en het recht deze te delen via onze sociale mediakanalen en dat wij je film (geheel of deels) mogen gebruiken voor promotiedoeleinden van het ABFF en in het bijzonder de rubriek ‘A’damTok.

Selectie
Word je filmpje door ons geselecteerd voor vertoning op het ABFF-Festival dan kun jij op de 8e editie van het ABFF jouw verhaal aan het grote publiek te presenteren. Je dingt mee naar een van de ABFF-prijzen van 2024: een mooie ABFF-trofee met een geldbedrag.

Zet de volgende data alvast in je agenda

 • 20 januari 2024: ABFF-Kickoff, een bijeenkomst met alle deelnemende filmmakers voorafgaande het eigenlijke filmfestival.
 • 10 en 11 februari 2024: ABFF-Festival de 8e editie in OBA-Oosterdok (centrale), Oosterdokskade 143, 1011 DL te Amsterdam.

Deel ons bericht