Donderdagavond 16 februari 2023 was in CC Amstel een goed bezochte avond over De Pijp. Samen georganiseerd door ABFF, de OBA en het Wijkcentrum de Pijp. De film Sarphatipark Boulevard opende de avond.

Sarphatipark Bouldevard
De film Sarphatipark Bouldevard beleefde 4 februari de première op het Amsterdams FilmFestival. Die film opende ook deze avond. De film geeft inzicht in hoe het nu is, hoe mooi het was en wat de omgeving ook zou kunnen zijn. Ellis Kramer, de maakster van de film, liet een handtekeninglijst rondgaan, opdat mensen zich kunnen aansluiten om samen met elkaar een betere buurt te maken.

Tijdens de avond over De Pijp maakten bezoekers kennis met verschillende sprekers en hun bijdrage over het verleden, de knelpunten van nu en de toekomst van De Pijp. Korte filmbeelden, foto’s en verhalen maakten het beeld van De Pijp door de jaren heen. Allemaal over actievoeren. In de jaren 80 kwam door die acties een omslag in het denken van het bestuur over wonen in de stad. Zo werden woningen behouden, hersteld en nieuwe gebouwd.

ABFF
Conclusie van de avond: Een beeld is een krachtig middel. Daarom de oproep “door je eigen lens” kijken naar wat je graag zou willen in de toekomst van De Pijp. Kibret Mekonnen artistiek leider van het Amsterdam Buurt Film Festival, hielp bij het tot stand komen van de film Sarphatipark Boulevard. Hij riep de aanwezigen op gebruik te maken van het aanbod van ABFF. Leer films maken en organiseer bijeenkomsten als deze waar thematisch over een onderwerp met de buurt gepraat kan worden.

 

 

Deel onze berichten met uw familie, vrienden en kennissen via uw Whatsapp, Facebook, E-mail etc. door te klikken op een van onderstaande knoppen.