ABFF Publieksprijs 2023

Sassy Smith ABFF Publiekspijs 2023

De uitslag van de ABFF Publieksprijs 2023 is bekend. De meerderheid van de stemmen ging naar Vete(R)aan. Daarmee is Sassy Smith met 81 stemmen de winnares van de ABFF Publieksprijs 2023. De prijs werd vrijdagavond op het kantoor uitgereikt door Gerard Bueters, voorzitter van de stichting Aimiro Mediahuis.

Op de tweede plaats is de documentaire Harmonie (49 stemmen) van Sanne Couseijn. De gedeelde derde plaats gaat naar de documentaire De bekende onbekende van het Marie Heinekenplein van Nanette Kornman en het portret Drieluik Paul Daame van Marjan Borsjes, met ieder 31 stemmen.

Het Filmfestival in de OBA was op 4 februari. Gedurende de hele dag zagen bezoekers vijf filmcocktails met gemixte filmgenres van buurtfilms. Twintig filmmakers uit alle stadsdelen van Noord tot Zuid-Oost zonden hun film in. De jury reikte diezelfde dag de prijzen uit in 4 categorieën. Lees hier meer.  Ook werd het publiek opgeroepen om te stemmen voor de publieksprijs.

Bepalen Publieksprijs
Een speciaal stemformulier was ontworpen. Per filmcocktail kon de stemmer eerst de films van die cocktail zien. Daarna kon de stemmer alleen maar binnen dat blok een film kiezen. Stemmers konden zo 1 stem uitbrengen op hun beste film, maar mochten ook in iedere filmcocktail een film kiezen.  Stemmen kon tot uiterlijk zondag 19 februari.

Uitslag
In totaal stemden 232 mensen. Die hebben samen 445 stemmen uitgebracht. 160 stemmers kozen slechts 1 titel als beste film. 39 mensen kozen 5 titels (één titel in alle filmcocktails). 9 stemmers kozen 4 titels, 6 stemmers kozen 3 titels en 18 stemmers kozen 2 titels als beste film.

We vroegen hoe mensen de films bekeken hebben. De meerderheid zag de films online (130). 50 mensen gaven aan de films tijdens het festival gezien te hebben.

Hieronder vindt u alle stemmen in een totaaloverzicht.

 

 

 

Deel onze berichten met uw familie, vrienden en kennissen via uw Whatsapp, Facebook, E-mail etc. door te klikken op een van onderstaande knoppen.