Beste allen, bekenden en nu nog wat minder bekenden van het Amsterdams Buurtfilmfestival, ABFF!

Ik, Kibret Mekonnen, de artistiek directeur van het Amsterdams Buurtfilmfestival, ben dankbaar voor ons prachtteam van vrijwilligers, bestuursleden, professionals, sponsoren en trouwe samenwerkingsorganisaties die ons helpen. We zijn druk aan het werk voor dit mooie festivaljaar. En we hebben nog steeds plek voor vrijwilligers! Maar ook zoeken we naar potentiële sponsoren en samenwerkingspartners. 

ABFF 2022
In het voorjaar dit jaar hebben we vier thematische filmbijeenkomsten georganiseerd in Amsterdam Noord, West, Zuidoost en Amsterdam Oost onder de vlag van ABFF-OnTour. Vanaf september 2022 zijn we begonnen met filmtrainingen, genaamd ABFF-Filmlab voor Amsterdammers die willen leren filmen en om hun verhalen op een scherm met stadsgenoten te delen. Tot zover hebben we deze workshop in Amsterdam Oost, en in Amsterdam West verzorgd. Amsterdam Noord, Zuidoost en Amsterdam Centrum komen er nog aan, de data zijn.
 ABFF-FilmLabs 2022:

  • 15 en 17 september       Amsterdam Oost OBA Javaplein
  • 27 sept en 3 oktober Amsterdam West OBA de Hallen
  • 21 en 28 oktober        Amsterdam Noord OBA Molenwijk
  • 27 en 29 oktober           Amsterdam Zuidoost OBA Bijlmerplein
  • 3 en 5 november           Amsterdam Centrum Wijkcentrum d ’Oude Stadt

ABFF 2023
Op zaterdag 4 februari 2023 is ons 7e editie van het ABFF-festival in de OBA Oosterdok! Zet het aub in je agenda vast. We organiseren het festival omdat we vinden dat februari een geschikt festivalmaand is. 

Op zaterdag 21 januari 2023 organiseren we ABFF-kick-off met een filmvertoning en Crowdfunding voor het ABFF. Locatie wordt nog bekend. 

Film inzendingen:
Ben je filmer? Wil je graag je werk presenteren aan een groter publiek? Wij nodigen jou van harte uit om ons jouw filmproductie op te sturen om op de 7e editie van het Amsterdams Buurtfilmfestival te tonen. We accepteren documentaires, speelfilms, reportages of avonturenfilms met een korte- of gemiddelde lengte van maximaal 30 minuten.

Stuur je film op voor uiterlijk 30 november 2022 per email: abffaanmelden@gmail.com

Verder in het najaar en voorjaar

ABFF-Filmlab 2023: vanaf begin maart tot eind juni 2023 organiseren we zeven film workshops binnen zeven stadsdelen voor bewoners (jong en oud) die willen leren filmen

ABFF OnTour 2023: vanaf begin oktober tot medio december 2023 organiseren we zeven thematische bijeenkomsten binnen zeven stadsdelen met vertoning van films uit onze archief

ABFF-TV: Sinds 15 september 2022 zijn we begonnen met wekelijkse televisie-uitzending op Salto 1 Amsterdam. Ons televisieprogramma is te zien op dinsdag, vrijdag en op zondag. www.salto.nl 

ABFF is door en voor alle Amsterdammers:
Kom langs en ontmoet andere filmmakers en buurtbewoners en praat met elkaar over je stad, over buurt en je ideeën. 

Info: www.abff.nl, Sociale media: abffnl: Contact: abff.nl@gmail.com, 

Hartelijke Groet,      

Kibret Mekonnen, Artistiek Directeur

Deel onze berichten met uw familie, vrienden en kennissen via uw Whatsapp, Facebook, E-mail etc. door te klikken op een van onderstaande knoppen.