Het komt eraan!
Beste lezers, bekenden en nieuwelingen, hier dan onze derde ABFF Nieuwsbrief 2021! Het Amsterdams Buurtfilmfestival (ABFF) geeft een podium voor alle mensen die samen de stad Amsterdam vormen. Een podium voor amateurkunstenaars (die wij liefhebbers noemen), professionals en voor alle Amsterdammers die hun verhaal per filmpje willen delen. Al met al toont het festival inzoomend op microniveau een Amsterdam achter de toeristische clichés.  Het zijn verhalen die maatschappelijke onderwerpen op een artistieke manier vertellen.

Met goede hoop richten we ons voor de zesde editie op een festival met groot publiek, opnieuw in de grote theaterzaal van OBA Centraal. We hopen dat je, vol frisse moed, net als wij, met plezier deelneemt aan onze activiteiten (reeds al) vanaf september 2021 bijwoont (of nog aansluit) of actief deelneemt door een zelf gerealiseerde buurtfilm aan te leveren.

Blok je je agenda:
Op zaterdag 11 december 2021 organiseren wij, samen met onze sponsoren, de 6e editie van het ABFF in de OBA-Oosterdok (centrale bibliotheek).

Opening: 

Met veel genoegen kunnen wij mededelen dat de wethouder Kunst en Cultuur van de gemeente Amsterdam, mevrouw Touria Meliani als gastspreker aanwezig zal zijn bij de opening van het ABFF-Festival 2021.

Stuur je film in:
Heb je al een film gemaakt en wil je dat graag aan een groter publiek presenteren maar kon je onze deadline niet inhalen? Meld je dan snel aan en stuur je ons de benodigde informatie over je film en jouw gegevens. We accepteren korte en gemiddelde lengtes van documentaires, speelfilms, reportages of avonturenfilms van maximaal 30 minuten. Jaargang 2020, maar liefst 2021! Je kunt de film op sturen uiterlijk 25 oktober 2021.

ABFF-Lab 2021:
Het ABBF is meer dan een vertoningsdag. De zesde editie van het ABFF  broeit nu al in veel buurten van Amsterdam. Afgelopen weken waren er in twee OBA-vestigingen, drie buurthuizen en bij onze in de studio workshops onder de naam ABFF-Lab. Het doel van deze training van het ABFF is om deelnemers op een hoger niveau te brengen, zodat zij zelfstandig of in groepsverband aan een film kunnen werken. Op dit moment zijn er nog vier workshops te gaan.

– Wil je ook leren om jouw eigen filmpje te maken?

– Heb je al de basiskennis om film te maken en heb je nog wat coaching nodig om je eigen korte film te maken? Neem contact met ons op via abffaanmelden@gmail.com 

ABFF-Mini festival 2022
Ook na het festival in december’21 komen er ABFF-Minifestivals in verschillende OBA-vestigingen en buurthuizen. Op ABFF-Minifestival bijeenkomsten helpen films uit de ene buurt discussies uitdiepen in een andere buurt.  

Sponsoren:
– Wij zoeken nog sponsoren. Ook kleine sponsoren zijn welkom; weet je iemand. Zie onze actualiteiten. Je kunt ook voor informatie een mail sturen aan abffaanmelden@gmail.com

Voor de pers:
Over de activiteiten en onze programmering van het ABFF 2021 geven we op vrijdag 22 oktober een Persbericht LIVE aan de pers en anderen geïnteresseerden bij onze studio. Hiervoor nodigen we de pers uit om vooraf vragen te stellen en ideeën op te doen voor een (beeld)reportage of om een achtergrondartikel te maken.  Wil je onze Fact-Sheet document ontvangen? Vraag dan naar ons per email: abff.nl@gmail.com 

Namens ons ABFF-team,

Kibret Mekonnen, Artistiek leider

Deel onze berichten met uw familie, vrienden en kennissen via uw Whatsapp, Facebook, E-mail etc. door te klikken op een van onderstaande knoppen.