ABFF Themabijeenkomsten

ABFF Themabijeenkomsten

Na het festival in december gaan wij vanaf februari 2020 met ABFF-themabijeenkomsten de buurt in. Een aantal films van het festival worden tijdens de bijeenkomsten getoond. Deze selectie is per buurt afgestemd op de thema’s die in de betreffende buurt spelen.

Er is ruimte voor debat, lezingen en optredens. Buurtbewoners kunnen hier muziek, poëzie e.d. ten gehore brengen zolang het bij het thema past.

Films van bewoners uit de buurt worden gepresenteerd, dit zorgt voor meer naamsbekendheid. Door de mix van makers, buurtbewoners, onderzoekers, ambtenaren, wijkprofessionals, artiesten en andere betrokken partijen zijn deze bijeenkomsten een vruchtbare grond voor samenwerking en het delen van initiatieven, perspectieven, ideeën en kennis.

Wij werken hiervoor structureel samen met buurtfilmmakers, de OBA-bibliotheek en andere organisaties in Amsterdam. Vanaf februari 2020 gaan wij bijeenkomsten in vier OBA-vestigingen organiseren.

Bekijk het programma voor data en locaties (nog in ontwikkeling).

Overige activiteiten

Het ABFF-LAB gaat over kennisuitwisseling tussen professionals, liefhebbers en beginnende filmmakers. Wij geven training in artistieke civiele journalistiek; redactiewerk, interviewtechniek…

Op 14 december 2019 wordt de vierde editie van het ABFF georganiseerd in de OBA aan de Oosterdokskade 143. Er worden in totaal circa 60 korte en lange films vertoond van ± 50 minuten.

Onze partners